Wilujeng sumping di halaman wéb ieu!

Warta Panganyarna Epidemi Global

Tanggal 21, aya langkung ti 180.000 tambihan énggal di dunya, dinten anu paling seueur saprak wabah.

Dina waktos lokal ka-22, kapala proyék darurat kasihatan WHO Michael Ryan nyarios yén panyebaran radang paru-paru koronér énggal di seueur nagara anu gaduh penduduk ageung nyababkeun paningkatan kasus énggal di dunya. Sababaraha hal ieu kusabab kanaékan jumlah tés, tapi sanés alesan utama. Jumlah pangakuan di rumah sakit sareng maotna ogé beuki nambahan, nunjukkeun yén virus na parantos teras-terasan sumebar di tingkat global.

Salaku tambahan, Organisasi Kaséhatan Dunya nyatakeun yén jumlah kasus anu anyar didiagnosis tina pneumonia anyar di Amérika Serikat nembé rebound atanapi éta bisa disababkeun ku restart ékonomi.

"Jelas yén paningkatan kapasitas uji coba henteu ngajelaskeun lengkep kanaékan kasus. Ayeuna aya buktina yén tingkat rawat inap ogé ningkat. Nalika larangan karantina diangkat, éta tiasa ngakibatkeun hasilna sapertos kitu," Perencanaan Darurat Kaséhatan WHO Diréktur Palaksanaan Michael Ryan ngawartoskeun média. Ryan nyarios yén ningali laporan éta nuduhkeun kanaékan jumlah nonoman dina kasus éta. "Mungkin kusabab mobilitas penduduk ngora anu langkung luhur, aranjeunna ngamangpaatkeun watesan pikeun ngamimitian kaluar." Ryan nunjukkeun yén WHO parantos sababaraha kali ngingetan yén Saatos urutan karantina dibatalkeun, "kasus anu ningkat" parantos muncul di seueur tempat di panjuru dunya. Sutradara Jénderal WHO Tan Desai nyarios dina konperénsi pers yén dina tanggal 21, aya langkung ti 183.000 kasus anu énggal didiagnosa sadunya, anu paling seueur saprak wabah éta.


Pos waktos: Jul-09-2020